Sneeuwpret!

De meeste honden vinden het fantastisch om in de sneeuw te spelen en te speuren naar van alles wat zich onder de sneeuw bevindt. In deze blog geven we je een aantal waardevolle tips om de winter leuk, maar ook vooral veilig door te komen!

Tip 1:
Pas op voor zoutvergiftiging.
Wanneer je thuis bent gekomen van een wandeling in de sneeuw likt je hond zichelf schoon. Niets om je zorgen over te maken toch? Helaas, toch wel! In de winter wordt er zout gestrooid om glagheid te voorkomen. Dit zout noemen we pekel. Wanneer je hond hier teveel van binnen krijgt kan dit ernstige gevolgen hebben. Maak na het wandelen dus altijd de pootjes van uw hond goed droog.

Tip 2:
Voetzooltjes insmeren met vaseline.
Niet alleen is pekel slecht voor de gezondheid maar uw hond kan hier ook op een andere manier last van hebben. Pekel voelt niet prettig onder de kussentjes van zijn pootjes! Om dit te voorkomen kunt u voordat u gaat wandelen ijn pootjes insmeren met vasaline. Na de wandeling de pootjes even schoonmaken met lauw warm water.

Tip 3:
Zorg ervoor dat uw hond warm en droog blijft.
Wanneer de hond nat word heeft hij grotere kans om onderkoelt te raken. Gesmoten sneeuw of regen tussen de vacht bij thuiskomt even droog maken. Zwemmen raden we natuurlijk af met dit weer!

Tip 4:
Laat je hond niet op het ijs.
De kans is groot dat uw hond uitglijd wanneer hij zich op het gladde ijs bevind. Hij kan zich blesseren!
Uiteraard is er ook een kans dat hij door het ijs zakt of in een wak valt, met alle gevolgen van dien.

Tip 5:
Houd je hond warm.
Dit klinkt natuurlijk erg logisch maar hoe zorg je er dan voor dat uw hond lekker warm blijft als het buiten vriest? (te lang) stilstaan in de sneeuw dien je te voorkomen. Zorg er voor dat uw hond lekker in beweging blijft wanneer u met hem wandelt. Wanneer hij beweegt blijven zijn spieren warm! Kleine hondjes die met hun buik vlakbij de grond zitten en hondjes met een korte vacht kunnen baad hebben bij een hondenjasje/dekje.