Kerst!

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken, maar… let u alstublieft op de veiligheid uw hond!

Kerstbomen kunnen namelijk dodelijk zijn voor uw hond.

De dennennaalden van een (echte) kerstboom zijn giftig en kunnen de darmwand van uw hond doorboren als ze opgegeten worden.
Het water waarin de stam van de kerstboom staat en water waarin naalden hebben gelegen is giftig, want de giftige stoffen uit de boom lossen op in water. Zet dus ook nooit de voer- en waterbak van uw hond onder de kerstboom en zorg dat uw huisdier niet van het water dat in contact is geweest met (onderdelen van) de kerstboom kan drinken.

Als u denkt dat uw hond toch het water van de boom heeft gedronken of naalden heeft doorgeslikt en vervolgens ziekteverschijnselen vertoont neem dan direct contact op met uw dierenarts. De meest voorkomende ziekteverschijnselen bij deze vorm van vergiftiging zijn: braken, diarree, ontstekingen van het slijmvlies in de bek en keel en lusteloosheid.

Naast kerstbomen zijn er nog andere kerstplanten die giftig zijn voor je huisdier.
Denk aan; de Hulst, de Kerstster (ook wel Kerstroos genoemd) en de marteak.
Zorg ervoor dat uw hond ook deze blaadjes of bloemetjes niet te pakken krijgt!

Als laatste willen we nog maar eens waarschuwen voor de gevaren van chocolade. Als u alleen al het idee heeft dat uw hond hiervan heeft gesnoept, neem dan direct contact op met uw dierenarts! Chocolalde bevat namelijk een stofje dat kan leiden tot de dood van uw hond.

Geniet van elkaar en pas wat extra op jullie trouwe vriendjes!

Wij van Van Alfen Puppyscholen wensen jullie heerlijke kerstagen!

Lesley